trikorfonews.gr

www.trikorfonews.gr Τα νέα της Ναυπακτίας

Ανακοίνωση του εργατικού κέντρου για την απεργία…

Posted by trikorfonews στο 27 Ιουνίου, 2011

Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι Στις 28 και 29 Ιούνη δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών για να μη περάσουν οριστικά η χώρα μας και οι εργαζόμενοι στην ακραία κοινωνική εξαθλίωση, που της έχουν ετοιμάσει η Κυβέρνηση, η Τρόικα και οι δανειστές της χώρας με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα. Τα ακραία και ανάλγητα μέτρα που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν βάζουν οριστικά ταφόπλακα στους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις συλλογικές μας συμβάσεις και σε κάθε εργασιακό δικαίωμα που κατακτήσαμε με αγώνες τις τελευταίες δεκαετίες.

Κάθε εργατική οικογένεια τσακίζεται με την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, σε μια στιγμή που οι απολύσεις παίρνουν διαστάσεις κοινωνικής γενοκτονίας, οι μισθοί μειώνονται στα επίπεδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης και η προστατευτική για τον εργαζόμενο εργατική νομοθεσία έχει ξηλωθεί στο σύνολό της. Το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων και των κοινωνικών αγαθών εκποιούνται και ιδιωτικοποιούνται μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρα μας. Η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων και τα παιδιά μας, καλούνται να μεγαλώσουν σε μια κοινωνική έρημο. Γι’ αυτό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να περάσει. Και Δε θα περάσει.

Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιούνη, ο κάθε εργασιακός χώρος πρέπει να νεκρώσει. Όλοι μας: από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη επιχείρηση ΛΕΜΕ φτάνει πια. Μαζί τα Εργατικά Κέντρα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απεργούμε και Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 28 Ιούνη. Ενώνουμε τη φωνή μας με το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας, σε συνειδητή αγωνιστική διεκδίκηση για να μην περάσουν τα μέτρα και να δρομολογήσουμε καθοριστικές εξελίξεις για την αλλαγή της πορείας της χώρας, σε όφελος του λαού και των εργαζομένων. Ο φόβος και ο πανικός δεν είναι πια δικός μας. Είναι στην πλευρά της Κυβέρνησης, της Τρόικας και όσων ονειρεύονται μια χώρα φτωχή, μίζερη και εξαθλιωμένη. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και για αυτό θα έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 & 29 ΙΟΥΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ΩΡΑ 10:30. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Σχολιάστε