trikorfonews.gr

www.trikorfonews.gr Τα νέα της Ναυπακτίας

Τριήμερο Πρακτικό-Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο στην Ναύπακτο.

Posted by trikorfonews στο Ιουλίου 13, 2011

Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.) οργανώνει στη Ναύπακτο στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, τριήμερο Πρακτικό- Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο για τις Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού «Διάγνωση – Αξιολόγηση της Ανάπτυξης. Εκπαιδευτικοί και Θεραπευτικοί Στόχοι» 

To Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Nafs, Αθανασιάδη Νόβα 33, Παραλία Ψανής, στη Ναύπακτο (www.nafshotel.com).

Υπεύθυνος διοργάνωσης του Σεμιναρίου είναι ο κ. Βασίλης Σταμάτης, Ψυχολόγος M.Sc. –  Νοσηλευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας- Παιδοψυχίατροι, Ιατροί άλλων ειδικοτήτων, Ψυχολόγοι, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι-, σε φοιτητές συναφών σχολών καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η κα Βάγια Παπαγεωργίου-Παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ του Α.Π.Θ., Διπλωματούχος Παιδοψυχιατρικής από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι εξειδικευμένη στις διάχυτες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία. Διετέλεσε Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Βόρειας Ελλάδας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε ως Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει μακρόχρονη  κλινική εμπειρία στα προβλήματα ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων. Συμμετείχε ενεργά επί σειρά ετών στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ψυχολογίας, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων επαγγελματιών και είναι θεραπεύτρια TEACCH και εκπαιδεύτρια άλλων επαγγελματιών στη μέθοδο αυτή. Είναι συγγραφέας των βιβλίων ‘Παιδιά και Έφηβοι – Προβλήματα Ψυχικής Υγείας’ και ‘Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων’.  Συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων ‘Handobook of Autism and Developmental Disorders’ (Wiley 2005), και ‘Mental Health Interventions and Services for Vulnerable Children and Young People (Jessica Kingsley Publishers, 2007). Επίσης, επιμελήθηκε την έκδοση στην ελληνική γλώσσα πολλών επιστημονικών βιβλίων.

 

Περίληψη Σεμιναρίου

Το σεμινάριο εστιάζεται στις διαγνωστικές δοκιμασίες, στην αξιολόγηση της ανάπτυξης και στον καθορισμό των θεραπευτικών και εκπαιδευτικών στόχων, σε άτομα με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (ΔΦΑ), διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικής λειτουργικότητας. Έμφαση δίνεται στη διάκριση μεταξύ της αξιολόγησης με εξειδικευμένες, επιστημονικά έγκυρες δοκιμασίες και της άτυπης-καθημερινής αξιολόγησης. Σκοπός των εισηγήσεων που συνοδεύονται από οπτικό υλικό και πρακτικές ασκήσεις είναι η εκπαίδευση στην έγκυρη αναγνώριση και η εξάσκηση στη διεξαγωγή συμπερασμάτων, στην αξιοποίηση και στη μετατροπή αυτών σε θεραπευτικούς στόχους.

Η πρώτη και η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου εστιάζονται στην παρουσίαση της διαγνωστικής κλίμακας CARS (Childhood Autism Rating Scale – Κλίμακα Αξιολόγησης του Παιδικού Αυτισμού) και της δοκιμασίας PEP-R (Psychoeducational Profile Revised-Αναθεωρημένο Ψυχοεκπαιδευτικό Προφίλ), με εισηγήσεις, οπτικό-ακουστικό υλικό και πρακτική άσκηση. Την τρίτη ημέρα παρουσιάζεται η άτυπη-καθημερινή αξιολόγηση και αναλύεται η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

 

Εγγραφή-Συμμετοχή:

Η Εγγραφή Περιλαμβάνει
Παρακολούθηση του Σεμιναρίου, Εκπαιδευτικό Υλικό και το Δίπλωμα Συμμετοχής του Σεμιναρίου.

Διαδικασία Εγγραφής
Συμπλήρωση του εντύπου εγγραφής και κατάθεση του ποσού που αντιστοιχεί στον ακόλουθο λογαριασμό τραπέζης: Εθνική Τράπεζα, Δικαιούχος: Βασίλειος Σταμάτης Αριθμός λογαριασμού: 412/754275-51, ΙΒΑN:GR 1701104120000041275427551 (Οποιεσδήποτε τραπεζικές επιβαρύνσεις βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προσωπικές επιταγές δεν γίνονται δεκτές). Η συμπληρωμένη Αίτηση Συμμετοχής μαζί με ένα αντίγραφο του καταθετηρίου τραπέζης, να αποστέλλεται με fax στο: 26340 25622 όπου θα αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος.

Διαδικασία Επιβεβαίωσης
Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή όταν ακολουθείται από επιβεβαίωση από τη Γραμματεία Οργάνωσης του Σεμιναρίου, που θα επιβεβαιώσει με τηλεφωνική επικοινωνία ή e-mail τη συμμετοχή, μετά από παραλαβή του εντύπου εγγραφής και της απόδειξης της κατάθεσης. Εάν δεν ακολουθήσει επιβεβαίωση εντός 15 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία Οργάνωσης του Σεμιναρίου.

Ακυρώσεις Εγγραφών
Δεν γίνονται δεκτές. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 280 ευρώ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (έως 50) στο Σεμινάριο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η Αίτηση Συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί συμπληρωμένη έως και τη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, στη Γραμματεία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στο fax: 26340 25622 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  info@kesypsypo.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26340 25622, από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 12:00, ή να ενημερώνεστε από την Ιστοσελίδα του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.Π.Ο., στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://www.kesypsypo.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s